понеділок, 17 жовтня 2011 р.

Срочно консультація лікарів!

Сьогодні перед другою чашкою кави (після обіду) перевіряв артеріальний тиск. Все в нормі. До мене підійшов мій студік Джунічі поцікавитися для чого це я міряю тиск, я сказав - "наслєдсвенность". І він також вирішив поміряти. Результат на фото. Я сказав що йому негайно потрібно йти до лікаря і даже кажу заплачу за візит лиш піди на цьому тижні. Друзі лікарі - висловіть свою думку - це в порядку вєщей що у молодого студента такий тиск і пульс (цифра біля сердечка)?


UPDATE: Продовження (18.10.2011)
Поміряли тиск після обіду я починаю боятися і відчувати себе відповідальним. Проконтролював щоби був відпочинок не менше 10 хвилин сидячи і результат ще гірший ніж вчора - три вимірювання 160/80 із пульсом більше 100 ударів. Розпитав про симптоми - голова не болить, спина болить постійно, я питаю в області почок - він каже ні вище і шо то не почки. В 6 років мав проблеми з щитовидкою (базедову хворобу???).
Тут фотоальмом з оновленнями даних тиску.


Jun-ichi arterial pressure monitoring

4 коментарі:

  1. Ненормально. Але треба уточнити - в яких умовах було виміряно тиск. Якщо він підіймався сходами, зайшов до кімнати, і ти зразу йому виміряв АТ - це може бути нормально. На фоні фізичного навантаження тиск може підійматися до 180 мм рт.ст., а ЧСС - до 120 за хв. Треба виміряти тиск на обох руках після 10 хв сидіння, тричі підряд з інтервалом не менше 30 с. Потім через два тижні - ще раз. Якщо всі ці рази тиск буде перевищувати 140/90 мм рт.ст., а пульс більше 90 за хв - тоді слід звернутися до лікаря.

    ВідповістиВидалити
  2. Я лічно вимірював тиск, йому і це було десь 5 хвилин після того як він зайшов у лабораторію і десь через 10 після того як піднявся на один поверх. Зранку виміряв у стані повного спокою було 130/90 пульс 85 короче буду моніторити :-)

    P.S.: Але на щот фізичної активності... У мене після 30 хвилинної гонки велосипедної і підйому на третій поверх сьогодні - одразу без відпочинку 120/70 пульс 89.

    ВідповістиВидалити
  3. Ну і добре. Значить ти достатньо тренований. Я кажу про допустиму межу...
    А якогось зеленого чаю, чи жень-шеню (чи іншого стимулятора) він не приймав вчора?

    ВідповістиВидалити
  4. Або потискався з красивою дівчиною перед дверима в лабораторію...

    ВідповістиВидалити