пʼятницю, 11 червня 2010 р.

Стрижка в Японії

Сфера послуг в Японії дуже дорога про це вже багато хто чув. Тому мені як простому студенту шкода оплачувати наприклад послуги парикмахера. Адже не сама гірша по якості машинка для стрижки коштує десь в три рази дешевше ніж сама стрижка. Ось і приходиться стригтися вдома по команді рідної дружини Оленки. Як тільки я заростаю настільки що їй починає це не подобатися ми проводимо ритуал позбалення мене від негативної енергетики у вигляді зайвого волосся. Мені він не дуже подобається і єдини радує що з цього можна зробити ще один запис у буззі або блозі із фотографіями як це все відбувалося.



Люди що бачили мене сьогодні - всі відмітили нову "зачіску". Спочатку вранці Марічка з мене натурально сміялася, потім в садочку весь персонал також запитував "お父さん髪を切った?" що буквально означало "Тато має нову стрижку?" наче зміна ця була ледь помітною. Потім в університеті я отримав міліон посмішок, чи усмішок, чи мабуть скоріше насмішок в свій бік, адже такий підхід до власного волосся тут практично неприйнятний. Така увага мені не зовсім приємна - але діватися нікуди, в спеку з патляком ходити також буває неприємно. Тепер треба потерпіти кілька тижнів поки волосся трохи відросте і всі звикнуть до нового стилю. 

5 коментарів:

  1. Мда, Ромчику! Я в захваті! не стільки від стрижки, скільки від уміння з "неприємної процедури" (стрижки) зробити приємну - (блог)

    ВідповістиВидалити
  2. shkoda, sho ti ne zupinivsja na zachisci,sho na verxnix fotkax. tobi pidijshlo bi!

    ВідповістиВидалити
  3. мда . . . мені також більш до вподоби "ірокез" . . ,о)

    ВідповістиВидалити
  4. ООО! Перші блоговські коментарі! Яке щастя! Сашенька дякую за те що розпочала. Саме так все і було я погодився на стрижку тільки з однією умовою що Оленка буде час від часу фотографувати процес. Від стрижки я також не в захваті особливо від результату - і дійсно як би хотілося залишити ірокез - думаю в японії мене би зрозуміли більше. Але пролетарське коріння змушує тримати себ в рамках соціальної скромності. Короче вирішили що після захисту дисертації зупинимося на ірокезі.

    ВідповістиВидалити
  5. Панкі в городє! :) Самураї хавайсь!

    ВідповістиВидалити