пʼятницю, 31 травня 2013 р.

Ієрогліфи для закарпатців. Дні тижня.

Понеділок. Ієрогліф що значить понеділок - має ще два основні значення - місяць (той що в небі) і місяць (той що в році). Тому у понеділок здається, що в тебе не тиждень попереду а цілий місяць роботи.

Вівторок. Основне значення ієрогліфа, який зображає вівторок, це вогонь. Робочий тиждень лише почався і порядний робітник просто горить на роботі, настільки продуктивним є цей день.

Середа - все потихеньку іде на спад - ти вже не гориш але розігнався настільки, що можна  просто можна розслабитися і плисти по течії. Основне значення ієрогліфа, що означає середу - вода.

Четвер - мабуть самий нудний день в тижні - і починати щось важко - бо вже скоро вихідні і продовжувати почате також не дуже легко, адже ритм заданий вівторком тримати довго важко - короче задубіваєш лише щоб прожити цей день. Основне значення ієрогліфа що зображає четвер це дерево.

Пятниця - улюблений день всіх робітників - останній робочий день тижня в нормальних суспільствах - це просто золотий день. Основне значення ієрогліфа що зображає пятницю це золото. Хто би сперечався.

Субота. Розслабон після пятниці. Стабільність. Для когось застій. Особливо для японських робітничків, які ввечері в золоту пятницю пють і гуляють після робочого тижня. Символом суботи є ієрогліф що означає землю. Але ви на нього тільки подивіться - для нас закарпатських вірників це матиме більше значення - не просто земля а хрест в землі. Після пятничної пянки і тижневого робочого тижня можна на чоловікови ставити хрест якраз у суботу. Для закарпатців що не пють субота (земля) може асоціюватися з поїздкою на дачу.

Неділя. Ієрогліф неділі - це сонце або день. Один день - один справжній вихідний - коли ти і не працюєш, і вже відпочивший - фізично, а головне психологічно - в суботу. Дивишся на світ свіжим поглядом. Але цей день такий короткий як звичайний день - не те що понеділок - день довгий як цілий місяць...

Немає коментарів:

Дописати коментар