понеділок, 14 січня 2013 р.

Плани на рік - японська мова.

Скільки вже разів за ці чотири японські роки я планував серйозно засісти за японську мову...
І ось наступний раз у мене наступив тепер. Оскільки невідомо чи пробуду я тут довше ніж ще один рік, я знову собі кладу план - вчити серйозно мову - і спробувати здати офіційний японський тест на знання мови. Існує пять рівнів. В наступному році планую попробувати здавати третій рівень. Або четвертий. Пятий вже дуже легкий для мене, другий - ще мабуть довго буде недосяжним. Для того щоб влаштовуватися на роботу в японську компанію то треба здавати перший :-). Такшо я збираюся здавати цей тест лише зі спортивного інтересу. Скоріше за усе ніяких карєрних вигод від цього не буде - зато офіційна бумажка однозначно підвищить мою самооцінку.

І ось який плакат я собі повісив на стіні біля компютерного столика. 160 японьских ієрогліфів, канджі - необхідний мінімум для японського другокласника. Сказати що я їх зовсім не знаю неможу - думаю процентів 50 точно вже знаю і значення і читання і може пару слів з кожним, інші лише частково - часто тільки значення і якийсь варіант прочитання. Тобто вчити є що.


Якщо є бажаючі - можу зафоткати плакат в високому розділенні - для друку наприклад і вислати на пошту. Як кажуть на Закарпатю - давайте за ся знати.

2 коментарі: